Marko: 'Red Bull kan dit seizoen meer races winnen'

28 jun. 2017 13:44 Redactie

Marko over problemen Verstappen: 'Klagen helpt niet, we moeten het oplossen'


Dr. Helmut Marko van Red Bull Racing verwacht dat het team dit seizoen op eigen kracht races kan winnen. In Azerbeidzjan won Daniel Ricciardo de race, maar had daarvoor heel wat geluk nodig.

Na een slechte seizoensstart krabbelt Red Bull overeind. Het team scoorde vier podiumplaatsen in evenzoveel races en Ricciardo behaalde van alle coureurs zelfs het meeste aantal WK-punten in deze races. Voor Max Verstappen verloopt het seizoen nog problematisch met diverse technische gebreken.

"Deze zege was heel belangrijk na onze slechte seizoensstart," laat hij Motorsport.com weten.

Marko verwacht dat het tij voor Max Verstappen ook snel keert. De Nederlander viel al voor de derde keer dit seizoen uit met technische problemen, terwijl hij op weg leek naar minimaal een podiumplaats.

"De tijd van Max gaat komen. Het is zwaar voor hem dat hij in vier van de laatste zes races uitviel. Om je teamgenoot dan te zien winnen is niet eenvoudig. Ons chassis is goed, we komen met updates en Renault werkt hard. Ik verwacht dat we dit seizoen meer races kunnen winnen."

Met name voor de Nederlandse fans is Renault de bron van al het kwaad. Volgens Marko helpt klagen niet, maar hard werken wel.

"We moet het gewoon oplossen en hebben met Renault gesproken over hoe dingen beter kunnen. We moeten nog beter samenwerken met elkaar."

Foto: Clive Rose/Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen