Marko: 'Red Bull heeft veel nieuwe onderdelen in Australië'

14 mrt. 2017 16:03 Redactie

'De kleur van de auto blijft hetzelfde, maar verder zijn er veel veranderingen'


Dr. Helmut Marko, adviseur van Red Bull, laat weten dat de bolide van Max Verstappen en Daniel Ricciardo er behoorlijk anders uit komt te zien. Tijdens de wintertest zagen we de kale versie van de RB13, maar in Australië zitten er veel nieuwe onderdelen op de auto.

Marko deed zijn uitspraken in het TV-programma Sport und Talk op Servus TV. Daarin blikt hij terug op de wintertests en vooruit op het nieuwe Formule 1 seizoen 2017.

Ferrari is volgens veel analisten een van de grootste kanshebbers voor de wereldtitel. Marko tilt echter niet te zwaar aan de rondetijden: "Niemand heeft het achterste van zijn tong laten zien. Als je met 10 kilo extra brandstof rijdt ben je al bijna vier tienden langzamer per ronde."

"Daarnaast kan je met verschillende settings rijden voor de auto en de motor. Hierdoor kan het verschil oplopen tot één seconde per ronde. De tijden zeggen niet veel dus. We moeten afwachten tot Melbourne, maar ik verwacht een sterk Ferrari."

Over het eigen team van Red Bull Racing was Marko redelijk tevreden. Betrouwbaarheidsproblemen hinderden het team op nagenoeg alle dagen. "We hadden wat pijnlijke problemen die steeds terugkeerden (uitlaat en ERS probleem red.). Hierdoor boekten we minder progressie dan we wensten."

Er is al veel gespeculeerd over de nieuwe onderdelen voor de RB13, maar Marko beaamt dat deze aanwezig zijn tijdens de eerste race: "In Melbourne ziet onze auto er compleet anders uit door de nieuwe onderdelen. Alleen de kleurstelling blijft hetzelfde."

Red Bull is volgens Marko niet de favoriet in Australië, die eer is weggelegd voor Ferrari dat ijzersterk acteerde tijdens de testdagen. Vettel was het snelste op de voorlaatste testdag, maar liet in die ronde het gas los bij het opkomen van het rechte stuk. 

"Ferrari is zeker snel en betrouwbaar. De manier waarop Vettel zijn gas los liet op het rechte stuk was intimiderend. Het team en Seb. stralen vertrouwen uit." aldus Marko die een minder dominant Mercedes verwacht. "Mochten ze weer dominant zijn dan verwacht ik dat andere coureurs in staat zijn om zich tussen Lewis en Valtteri te positioneren." 

Zoals we vanmorgen al berichtten is Marko van mening dat Bottas niet de kwaliteiten heeft om het Hamilton echt moeilijk te maken.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen