Marko: 'Red Bull zit maximaal met de remmen'

02 mei 2017 18:02 Redactie

Red Bull onderzoekt problemen met remmen Verstappen en Ricciardo


Het team van Red Bull Racing kende de afgelopen twee Grand Prix problemen met de remmen. In Bahrein viel Verstappen uit en in Rusland was het de beurt aan Ricciardo.

In Rusland kwam er wederom slechts een Red Bull aan de finish. Daniel Ricciardo viel al in de openingsfase uit met een defect aan zijn remmen. Max Verstappen haalde met een dichtgeknutselde waterpomp de finish op de vijfde plaats.

"Als alles mis gaat dan kan je de problemen soms relatieveren. Toro Rosso heeft hetzelfde probleem gehad, maar de lekkage van de waterpomp is vanzelf gedicht." laat Marko weten aan Auto Motor und Sport.

Wat is het grootste probleem van Red Bull: Vermogen of betrouwbaarheid? 

"Het een is het gevolg van het ander. De defecte remmen ontstaan doordat we op de limiet zitten, om de temperatuur in de achtervelgen onder controle te houden. Na de herstart werkte er een temperatuursensor bij Ricciardo niet. De remmen waren te heet geworden, zonder dat we dit op de data konden zien. Anders hadden we hem wel gevraagd om de rembalans naar voren te brengen, iets dat we later bij Max wel deden."

"Voor Ricciardo was er geen manier om door te gaan, het risico was te groot. Hij kampte met hetzelfde defect als Max in Bahrein."

De Red Bul adviseur had wel complimenten over voor de race van Max Verstappen

"Zeker, meer zat er gewoon niet in. Max had wederom een super start en de snelheid was goed. Voor dit circuit moeten we daar tevreden mee zijn."

De grote upgrade in Spanje moet Red Bull terug brengen richting het podium. Marko was voor aanvang van het seizoen vaak erg optimistisch, maar is nu wat gereserveerder. "Ik kende de cijfers ook voor het seizoen. Nu wil ik ze op de baan zien met de stopwatch erbij."

Foto: Mark Thompson/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen