Marko: 'Red Bull zit nog maar drie tienden achter Mercedes en Ferrari'

29 jun. 2017 07:15 Redactie

Red Bull heeft hoge verwachtingen van Silverstone en Boedapest


Het Formule 1 team van Red Bull Racing is aan een opmars bezig. Daniel Ricciardo en Max Verstappen komen steeds dichter bij Ferrari en Mercedes. De snelheid neemt toe, maar helaas was de betrouwbaarheid in de afgelopen races bij Verstappen beneden peil.

De verwachting van het team is dat ze het gat verder kunnen dichten in de komende weken en maanden. Met name het chassis van de RB13 is flink onder handen genomen. Zowel aerodynamisch als onder de kap zijn er veel verbeteringen doorgevoerd, waardoor het gat steeds kleiner wordt.

Helmut Marko liet recent al weten dat het team één seconde per ronde heeft gewonnen ten opzichte van de seizoensstart. Mede door windtunnelproblemen kmapte de RB13 destijds met veel onbalans. Aangezien Ferrari en Mercedes niet stilzitten, wordt ingeschat dat het team ongeveer zes tienden is ingelopen op de concurrentie.

Hoewel het team lage verwachtingen had van Canada en Azerbeidzjan presteerde het uitstekend. Max Verstappen was in beide races op podiumkoers, maar viel uit. Teamgenoot Ricciardo werd derde in Canada en won verrassend in Baku. Voor de races in Silverstone en Boedapest verwacht Marko dat zijn team er weer erg goed bij zit.

"Onze verwachtingen voor Engeland en Hongarije zijn hooggespannen. Baku heeft ons veel geleerd. We gingen er heen met onze low downforce achtervleugel, maar waren in de langzame sector nog altijd erg snel. Met ons chassis hebben we echt een flinke stap gezet sinds het begin van het seizoen."

"Renault heeft op haar beurt ook progressie behaald, zelfs meer dan verwacht. Twee tienden op de rechte stukken klinkt misschien niet als veel, maar dat merken we zeker," laat Marko aan Auto Motor und Sport weten."

Het gat met Mercedes en Ferrari is veel kleiner dan voorheen. Marko ziet dat Bottas en Raikkonen vaak al binnen schootsafstand zijn. "We zitten nu op het niveau van hun tweede rijders. Om Hamilton en Vettel te pakken hebben we nog drie of vier tienden nodig."


"Tijdens de kwalificaties is het gat groter door hun power mode op de motor. We zijn goed op weg en moeten onze thuisrace nog goed doorkomen. Het is er veel 'stop and go', veel rechte stukken en gedeeltes van de baan lopen omhoog. Voor ons zijn er te weinig bochten om tijd goed te maken."


Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen