Marko: 'Sainz naar Ferrari? Zijn vader droomt teveel'

18 mei 2017 10:16 Redactie

Helmut Marko: 'Ferrari had geen interesse in Sainz'


Vorig seizoen werd Carlos Sainz gelinkt aan het Formule 1 team van Scuderia Ferrari. In de periode dat het onduidelijk was of het team vasthield aan Raikkonen werden en steeds twee namen genoemd: Sainz en Perez.

Helmut Marko van Red Bull kan wel lachen om de geruchten en haalt daarbij uit naar de vader van Carlos. Rallycoureur Carlos Sainz Sr. zou zelf een bijdrage hebben geleverd aan deze geruchten.

"Als er een veel beter team voor Carlos komt dan Toro Rosso mag hij mogelijk weg", liet Marko aan El Confidecial weten. Daarbij werd recent het voorbeeld van een overstap naar Ferrari gebruikt.

Van interesse vanuit de Italianen voor de talentvolle coureur is tot op heden geen sprake geweest. 

"Ferrari heeft ons nog nooit gevraagd naar Carlos. Dat was in de dromen van zijn vader Carlos senior. Tot op heden heeft er niemand naar Red Bull gebeld voor Sainz."

Marko ziet voorziet een grote toekomst voor Carlos Sainz en geeft hem dan ook het advies om te blijven knokken.

"Carlos moet ervoor zorgen dat hij maximaal presteert, dan ontwikkelt hij zichzelf. Aan de andere kant hebben we een goede reserverijder nodig voor Red Bull en Carlos is onze eerste optie."

Gesprekken over de toekomst van welke Red Bull coureur dan ook staan pas gepland na de zomerstop. "Zoals altijd beginnen de gesprekken met onze coureurs pas na de zomer. Het is nu nog veel te vroeg daarvoor."

Foto: David Ramos / Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen