Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko verwacht weinig van Perez in strijd met Verstappen: "Eén of twee zeges"

Red Bull-coureurs Max Verstappen en Sergio Perez hebben volgens adviseur Helmut Marko gelijke kansen in de strijd om de wereldtitel. Toch denkt de Oostenrijker niet dat Perez veel kans maakt op de wereldtitel.

In 2022 won Sergio Perez twee Grands Prix, terwijl teamgenoot Max Verstappen de wereldtitel veroverde met een ongekend aantal overwinningen. De Nederlander schreef geschiedenis met vijftien zeges in een seizoen, wat nog nooit eerder is gedaan. Toch krijgen de twee Red Bull-rijders gelijke kansen, dus op papier mag en kan Perez voor de titel gaan. Helmut Marko verwacht er echter niet zo veel van. Kan Perez Verstappen gaan uitdagen in 2023? "Checo kan zeker een of twee keer winnen, maar op dit moment lijkt het er niet op dat hij Max kan uitdagen voor een heel seizoen", zegt hij tegen Sportbild . "Sterker nog, op dit moment zie ik niemand met dezelfde skills om dit nu te doen."

Marko: "We willen dit volgend jaar weer vieren"

Het maakt Marko niet veel uit of Verstappen of Perez de titel pakt. Zo lang de Oostenrijkse renstal in 2023 maar wint. Na het uiterst succesvolle F1-seizoen van 2022 werd het binnenhalen van beide titels natuurlijk gevierd, al hield Marko het rustig. "Ik laat het feesten aan anderen over. Ik ben er vooral bij de belangrijke momenten." Toch werd het behalen van 17 overwinningen in 22 races natuurlijk wel gevierd. "Na het seizoen was ik daar ook bij. We hebben een paar flessen wijn gedronken, maar dat ligt nu weer achter ons. We willen volgend jaar weer een reden hebben om wat te vieren en zijn hopelijk nu weer volledig gefocust op het nieuwe seizoen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden