Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Volop kansen op podium in GP Brazilië"

Max Verstappen begon voortvarend aan zijn Braziliaanse Formule 1-weekend. De jonge Nederlander klokte brutaalweg de snelste tijd in de eerste vrije training en liet daarmee zien dat Red Bull ook op het circuit van Interlagos goed voor de dag kan komen. Teamadviseur Helmut Marko verwacht dat Red Bull op zondag tijdens de race zeker mee kan doen voor de podiumplekken.

In de tweede training verloor Verstappen kostbare tijd vanwege een olielek dat gerepareerd moest worden door zijn engineers. Hierdoor kwam de vijfvoudig GP-winnaar niet verder dan de vijfde tijd achter teamgenoot Daniel Ricciardo. Een startpositie op de eerste of tweede startrij lijkt lastig te worden, maar uiteindelijk gaat het om de punten die op zondag worden verdeeld.

"We verliezen bijna vijf tienden op het rechte stuk en dat wordt ongetwijfeld nog meer als Mercedes en Ferrari de boel opschroeven tijdens de kwalificatie", aldus Marko na afloop van de vrijdag in Brazilië tegenover de pers. Op de vraag of Verstappen en Ricciardo elkaar dan tijdens de kwalificatie kunnen helpen, antwoordt de Oostenrijker ontkennend. "Zoiets pakt toch nooit uit zoals je het wilt. Je kunt alleen hopen dat je toevallig een slipstream van iemand kunt meepakken." Volgens Marko moet Red Bull het vooral van de race hebben. "In de kwalificatie zijn we normaal gesproken kansloos, maar in de race zitten we er dichter bij en wordt het spannend."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'