Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko vreest voor einde F1-carrière van voormalig Red Bull-oogappel

Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel hoeven niet te rekenen op een zitje bij Red Bull mochten hun huidige werkgevers besluiten niet met hen verder te gaan. Helmut Marko vreest zelfs dat het voor een van hen snel klaar zal zijn in de koningsklasse van de autosport.

Helmut Marko houdt als Red Bull-adviseur natuurlijk elke Formule 1-coureur nauwlettend in de gaten. Veel van de huidige coureurs hebben op een of andere manier een connectie met Red Bull. Wat te denken van Carlos Sainz bij Ferrari, of Daniel Ricciardo bij McLaren, maar ook Sebastian Vettel bij Aston Martin. Allemaal reden ze voorheen in de jeugdopleiding van de Oostenrijkse renstal en werden ze gescout door Dr. Marko. Alhoewel de banden met Red Bull inmiddels formeel helemaal zijn verbroken, houdt Marko nog steeds een oogje in het zeil om te zien hoe het met zijn voormalig oogappeltjes gaat.

Exit Ricciardo?

Vettel en Ricciardo zijn momenteel niet zeker van hun toekomst in de koningsklasse van de autosport na 2022, maar ze kunnen in de Red Bull-stal niet meer terecht. Marko houdt met hen geen rekening. "Beiden staan ze niet bij ons op de kandidatenlijst", vertelt de Oostenrijker bij Formel1.de . "Ik kijk alleen maar naar hen vanuit persoonlijke interesse. Het valt me overigens wel op dat Vettel een stijgende lijn laat zien." Daar waar Seb in een goede vorm steekt, is dat bij Ricciardo echter niet het geval. Dat valt Marko ook op. "Van Ricciardo dacht ik dat hij op 'zijn' circuit (Monaco, red) wat dichter op Lando Norris zou zitten, maar door zijn crash werd het duidelijk dat er een gebrek aan vertrouwen en daardoor een gebrek aan snelheid is." De conclusie is volgens de Red Bull-adviseur dan ook simpel: "Het zal lastig gaan worden om zijn positie bij McLaren in de Formule 1 te behouden."

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024