Marko ziet geen nieuwe Max Verstappen

03 jun. 2017 10:01 Redactie

Red Bull talenten duidelijk minder dan Verstappen


Max Verstappen is voorlopig het laatste wonderkind uit het talentenprogramma van Red Bull. Dat voorspelt Dr. Helmut Marko van het team.

Jonge talenten als Pierre Gasly, Neil Verhagen of Richard Verschoor zijn niet van eenzelfde kaliber dan de Nederlander. Op zeventienjarige leeftijd maakte Verstappen zijn Formule 1 debuut voor Scuderia Toro Rosso, nadat hij een jaar eerder op 16-jarige leeftijd voor het eerst deelnam aan een vrije training.

De rest van het verhaal is wereldwijd bekend: Max kwam zag en overwon. Een opvolger voor de Nederlander dient zich nog niet direct aan.

"Van de nieuwe lichting talenten komt er niemand in de buurt van het niveau van Max. In de GP3 hebben we Niko Kari die erg snel is in de lange runs. Hij heeft veel potentieel," laat Marko aan Motorsport-Total.com weten.

"Neil Verhagen heeft nog wat meer tijd nodig. Autosport is toch van een ander niveau in Amerika. Je kan hem daarom nog niet vergelijken met Europese coureurs. Richard Verschoor won vorig jaar de titel in de Formule 4, maar presteert nu minder dan verwacht."

"Dan Ticktem tenslotte is nog niet constant genoeg."

Een directe kandidaat voor een Formule 1 contract lijkt voor alsnog alleen Pierre Gasly te zijn. De Fransman komt in 2018 waarschijnlijk uit voor Scuderia Toro Rosso.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen