Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP 2019

Marquez zegeviert in Catalonië nadat teamgenoot Lorenzo meerdere favorieten elimineert

De Grand Prix van Catalonië is gewonnen door Marc Marquez, wat voor de zevenvoudig wereldkampioen de vierde overwinning van het seizoen was. Het verhaal van de dag was echter de crash van Jorge Lorenzo. die in zijn val ook Andrea Dovizioso, Maverick Vinales en Valentino Rossi meenam.

Marquez Barcelona 2019 kwalificatie
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Verrassend genoeg was het wederom Fabio Quartararo die voor de tweede maal dit seizoen mocht vertrekken vanaf poleposition. Het jonge Franse talent werd onlangs nog geopereerd aan zijn rechterpols, maar werd desondanks fit verklaard voor de race in Barcelona. Naast hem op de grid mochten Marc Marquez en Franco Morbidelli vanaf de respectievelijke tweede en derde plaats vertrekken. Rossi kwalificeerde zich als vijfde maar schoof door een straf aan het adres van zijn teamgenoot Vinales op naar vierde startplek.

Het was echter Dovizioso die direct de leiding nam. De Italiaan startte vanaf de vijfde plek maar kwam uitstekend uit de startblokken. Achter hem maakte de vanaf de negende plaats vertrokken Lorenzo nog meer indruk door zich op te werken naar de vierde plaats. Daar aangekomen ging de vijfvoudig wereldkampioen echter zwaar de fout in en verloor hij de controle over zijn machine. Een crash met grote gevolgen, aangezien Lorenzo tijdens zijn val ook Dovizioso, Vinales en Rossi onderuit kegelde.

Marquez profiteerde van de fout en trok direct een gat naar de rest van het veld. De zevenvoudig wereldkampioen is dit jaar een klasse apart en breidde met zijn overwinning de voorsprong in de WK-stand verder uit.

Achter de Honda-rijder vond er nog een spannende strijd plaats om de overige podiumplekken. Petrucci en Rins vochten een bikkelhard duel met elkaar uit, maar de Spanjaard nam enkele ronden voor het einde van de race te veel risico en kon zijn motor nog maar net op het circuit houden. Daardoor raakte een podiumplek voor de Suzuki-rijder echter uitzicht. Petrucci leek op weg om een tweede plaats te veroveren, maar Yamaha-rijder Quartararo gooide roet in het eten van de Italiaan. De pupil van Wilco Zeelenberg maakte zijn belofte nu ook tijdens de race waar en eindigde op de tweede plek.

In de strijd voor het kampioenschap heeft Marquez nu een voorsprong van 37 punten op nummer twee Dovizioso. Rins blijft derde voor Petrucci en Rossi.

Uitslag Grand Prix van Catalonië 2019

Pos. Coureur Merk
1. Marc Marquez Honda
2. Fabio Quartararo Yamaha
3. Danilo Petrucci Ducati
4. Alex Rins Suzuki
5. Jack Miller Ducati

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024