Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Massa dolblij na zwaar bevochten zevende plek in Brazilië

Vorig jaar nam Felipe Massa met een crash afscheid van zijn thuispubliek. Dit jaar kreeg hij een herkansing en vocht hij zich keurig naar een zevende plek.

In de kwalificatie wist hij probleemloos door te dringen naar Q3 en vanaf P9 leek een fraaie klassering op hem te wachten. Massa liet er vervolgens geen gras over groeien en reed een ijzersterke race. Hij lag lange tijd achter Max Verstappen op een keurige vijfde plaats. Uiteindelijk moest Massa nog zijn meerdere erkennen in zowel Ricciardo als Hamilton maar met een P7 nam hij met een opgeheven hoofd afscheid van zijn thuispubliek. Tegenover Sky Sports laat hij dan ook weten dat hij blij is met dit resultaat. "Dit voelt als een overwinning. Alles was perfect: de start, het inhalen van wat andere auto's, de herstart. Alles klopte."

Massa had vooral genoten van zijn gevecht met Fernando Alonso. "Ik moest Alonso direct pakken bij de herstart. Dat was misschien wel mijn enige kans. Zijn tempo was beter dan de mijne. Ik wist dat het lastig ging worden om hem 71 ronden achter mij te laten maar het is gelukt." Het mooiste moment voor Massa kwam echter tijdens zijn uitloopronde toen zijn zoontje hem toesprak over de boordradio. "Het was speciaal om mijn zoon op de radio te horen, een geweldig moment."

929766827198164992

FELIPINHO 📻: "Daddy, I'm so proud of you... by the way, I loved your start!" 👦😍 #BrazilGP 🇧🇷 #ObrigadoMassa pic.twitter.com/zwptGKvDrO — Formula 1 (@F1) 12 november 2017

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden