Massa: 'Ecclestone was een genie, maar zijn tijd is voorbij'

17 jun. 2017 14:52 Redactie

Felipe Massa geeft Ecclestone credits voor zijn werk


Waar zou de Formule 1 zijn zonder Bernie Ecclestone? Zou er überhaupt een Formule 1 zijn zonder de Brit? Voor de jonge fans lijken dat rare vragen, maar de invloed van de Brit was zo groot dat hij gezien wordt als de grondlegger van de F1.

In de jaren 60 en 70 zette Bernie Ecclestone de eerste stappen richting de Formule 1 zoals we die nu kennen. Er ontstond een gedegen competitie die ruimte bood aan commercie. Sponsoren werden gekoppeld aan circuits en teams, TV-zender betaalden voor de races etc. etc. 

Het waren de grondbeginselen van de moderne Formule 1 zoals we die nu kennen en Bernie Ecclestone speelde een gigantische rol. De kleine Brit was commercieel gedreven, wat hem niet altijd in dank werd afgenomen, maar stampte een raceklasse uit de grond die onverslaanbaar was. De groei van de sport in de jaren 80 en 90 was gigantisch en ging door tot aan het pensioen van de miljardair.

Felipe Massa bedankt de Brit voor zijn rol in de Formule 1, maar erkent dat het vorig jaar tijd was voor vernieuwing. "Ik vind Bernie werkelijk een genie. Hij heeft zo veel voor ons gedaan."

"De wereld verandert echter continu. Zelfs als je een genie bent zoals hem, dan kan je de ontwikkelingen in de wereld niet meer bijbenen als je 85 bent," laat de Braziliaan aan Motorsport-Total weten.

De nieuwe eigenaren van Liberty Media willen de Formule 1 vernieuwen. De eerste veranderingen zijn zichtbaar, waarin ingespeeld wordt op de betrokkenheid van het publiek. Zowel voor de fans op het circuit zijn er noviteiten geïntroduceerd, maar ook de TV-kijkers worden niet vergeten. Zo zien we tijdens een GP weekend diverse live interviews met coureurs. 

Uiteindelijk willen de Amerikanen de sport verder verbeteren, door de kosten en verschillen te reduceren. 

Foto: Williams F1 

 

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen