Massa: 'Fernando Alonso laat McLaren niet in de steek'

02 apr. 2017 19:47 Redactie

Massa: 'Alonso stapt echt niet halverwege 2017 op bij McLaren'


De relatie tussen Fernando Alonso en het team van McLaren is flink bekoeld nu de nieuwe bolide wederom niet succesvol is. Mede door een zeer matige Honda motor rijdt het team achter de feiten aan. Dit tot groot ongenoegen van de Spanjaard.

Williams-coureur Felipe Massa gelooft echter niet dat Alonso ineens opstapt bij McLaren-Honda. Hij reageert hiermee op de geruchten dat de Spanjaard er schoon genoeg van zou hebben.

"Allereerst heeft Fernando een contract. Als hij nu zijn ontslag neemt moet hij de rest van het seizoen thuis toekijken. Wat is de zin daarvan?" liet Massa weten aan het Braziliaanse Sporttv.

"Hij heeft een zeer royaal contract en ik verwacht dat hij dit gewoon uitdient. Natuurlijk, er kan van alles gebeuren. Als Alonso de stap naar een competitief team wil maken dan kan dat niet meer dit jaar. Dus waarom stoppen midden in het seizoen?"

"Ik geloof daar niet in, maar zoals ik al zei: niets is onmogelijk."

Daarmee deelt Massa de mening niet van Mark Webber. De voormalig F1-coureurs verwacht niet dat Alonso het seizoen afmaakt bij McLaren. Het contract van de Spanjaard loopt eind 2017 af. Begin 2015 begonnen Alonso en McLaren aan een nieuw avontuur met Honda, maar de gedroomde successen bleven ver achterwegen. 

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen