Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Massa geen groot voorstander van plannen Alonso: "Weet niet wat hij er mee gaat winnen"

Felipe Massa, de voormalige teamgenoot van Fernando Alonso, twijfelt over de verrassende overstap van de Spanjaard naar Aston Martin.

De overstap van Fernando Alonso naar Aston Martin kwam voor vrijwel iedereen als een grote verrassing. Ook voor Felipe Massa, de voormalige teamgenoot van de Alpine-coureur. Hij twijfelt over of de overstap een succesverhaal gaat worden voor Alonso, die vanaf 2023 bij de Britse renstal in dienst treedt. "Ten eerste wil ik zeggen dat Fernando een fantastische coureur is", zo trapt Massa af bij Sky Sports Any Driven Monday . "Ik heb het genoegen gehad om voor een langere tijd teamgenoten met hem te zijn bij Ferrari. Daar heb ik veel van hem geleerd. Hij is in mijn optiek een van de beste F1-coureurs ooit." De tweevoudig wereldkampioen is echter al jaren niet meer aan de voorkant van de grid te vinden. Bij Alpine scoort Alonso regelmatig punten en zijn nieuwe werkgever rijdt in de achterhoede. "Het was vreemd om te horen dat hij een contract heeft getekend bij Aston Martin", aldus Massa.

Massa: "Belangrijk is dat Alonso een competitieve auto krijgt"

Volgens Massa is het team van miljardair Lawrence Stroll de grote winnaar in het overstapverhaal van Alonso. "Om eerlijk te zijn denk ik dat Aston Martin veel gaat winnen met Aston Martin, maar ik weet niet of Fernando zelf er veel mee gaat winnen." De Britse renstal staat momenteel negende in de constructeursstand van de Formule 1. "Het belangrijkste voor Fernando is dat hij een competitieve auto krijgt, zodat hij kan laten zien wat hij kan. Maar als het blijft zoals het nu blijft, dan zal hij vechten voor de tiende tot dertiende plaats. Ik denk niet dat dat erg aantrekkelijk blijft voor hem", aldus Massa.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"