Massa: 'Max Verstappen is een geweldige coureur'

19 apr. 2017 15:59 Redactie

Kou tussen Massa en Verstappen uit de lucht


Het werd dankzij één kleine opmerking het gesprek van de afgelopen dagen. Massa die gepikeerd was door de opmerking van Verstappen over de Brazilianen. Iets dat een eigen leven ging leiden, maar uitgepraat is. Sterker nog, Massa heeft lovende woorden over voor de Nederlander.

In zijn column op Motorsport.com laat de Williams-coureur weten dat alles weer koek en ei is. "Voordat we naar Rusland afreizen wil ik een groot uitbrengen aan Max. Tijdens het vorige weekend in Bahrein werd het wat gespannen tussen ons, na een paar opmerkingen van hem. We hebben dat uitgesproken en het is opgelost."

De Braziliaan gaat nog wat verder en spreekt ook openlijk zijn waardering uit voor de Nederlander. "Max is een prima kerel en een geweldige coureur."

"Ik weet zeker dat de Braziliaanse fans hem op een warm welkom trakteren na zijn superrace in 2016."

Felipe Massa was in het verleden gezond kritisch op de jonge Nederlander. Zo vond hij in Monaco 2015 dat Max zijn fouten moet leren erkennen. Aanleiding daarvoor was de crash met Romain Grosjean. Terwijl de rest van de wereld de schuld bij de Nederlander neerlegde, verweet die juist de Fransman ervan dat die Max een braketest had gegeven. 

Later sprak Massa zijn bewondering uit voor de manier waarop Verstappen zichzelf ontwikkelde in de Formule 1. Wel nog met de kanttekening dat de toen 18-jarige Nederlander nog veel kon leren. Iets dat niet vreemd is, gezien de jeugdige leeftijd van Max.

Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen