Massa: 'Max Verstappen was te jong voor de Formule 1'

10 jun. 2017 14:57 Redactie

Massa: 'Max Verstappen maakte fouten door zijn jonge leeftijd'


Toen Max Verstappen in 2015 zijn Formule 1 debuut maakte waren er veel mensen kritisch op Red Bull. Een 17-jarige jongen laten debuteren was gekkenwerk. Felipe Massa was een van de criticasters en staat, ondanks de goede prestaties van Max, nog altijd achter zijn woorden.

In Canada 2015 kwam het voor het eerst tot een conflict tussen Massa en Verstappen. Een race eerder, in Monaco, vloog de Nederlander in zijn Toro Rosso over de auto van Grosjean. In plaats van zijn fout te erkennen legde Max de schuld bij Grosjean neer. Deze zou hem een braktest hebben gegeven, iets wat de telemetrie van de Fransman tegensprak.

Felipe Massa en Verstappen waren vervolgens beide te gast tijdens de persconferentie voor de GP van Canada. Daar liet de Braziliaan weten dat het de onervarenheid en de leeftijd van de Nederlander was die hem parten speelden. Als ervaren coureur gaf de Braziliaan de jonge Max de tip om ook te luisteren naar de ervaren mannen op de grid en te leren van hun adviezen.

Nu twee jaar later staat Massa nog altijd achter zijn woorden: "Max maakte een fout in Monaco. Ik maakte ook veel fouten in mijn eerste jaar en dat is voor hem niet anders geweest. Hij is te vroeg ingestapt in de Formule 1. Dat is nog altijd mijn mening en bepaalde dingen tijdens zijn eerste jaar gebeurden puur vanwege zijn leeftijd," laat hij de Telegraaf weten.

Vrienden worden Max en Felipe waarschijnlijk nooit. In Bahrein dit jaar was er een relletje omtrent de woorden van Verstappen. De Nederlander vond dat zijn kwalificatie verpest werd door de Williams-coureur. Met Massa viel er toch niet te praten, want 'met Brazilianen kan je niet praten' liet Max zich ontglippen. Het verhaal werd breed uitgemeten in de media en Felipe was van mening dat Max zijn woorden zorgvuldiger moest kiezen.

Massa: 'Max is een geweldige coureur en groot talent'


Inmiddels is een en ander uitgesproken en Felipe toont ook zijn bewondering voor de pas 19-jarige Verstappen. "Er zijn geen problemen tussen ons, die heb ik met niemand. Max heeft laten zien dat hij een geweldige coureur is en een groot talent. Hij heeft zichzelf al vaak bewezen."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen