Felipe Massa: 'Vettel moet niet zeuren'

30 apr. 2017 16:50 Redactie

Felipe Massa wilde niet in de weg zitten bij gevecht Bottas-Vettel


Tijdens de laatste ronde speelde Felipe Massa ongewild een cruciale rol in de strijd om de overwinning. De Braziliaan zat Vettel in de weg, waarmee er een einde kwam aan het gevecht.

Op het lange rechte stuk had Valtteri Bottas het voordeel van de DRS van de Williams, waardoor Vettel niet dichterbij kon komen. In bocht drie zat de Ferrari-coureur klem achter de Williams waardoor Bottas snel uitliep.

Na afloop reageerde Felipe Massa voor de camera's van Ziggo Sport. De Braziliaan vond het jammer dat Vettel vond dat hij hem in de weg zat, omdat hij ruimte gaf aan de binnenkant: "Ik liet Bottas voorbij en liet de ruimte voor Vettel in bocht drie aan de binnenkant. Ik ging zelfs eerder van mijn gas af om hem voorbij te laten, maar hij durfde niet en remde hij."

"Toen hij er niet voorbij ging heb ik hem direct na de bocht voorbij gelaten. Misschien ziet hij dat op een andere manier, maar ik gaf hem de ruimte."

Tegenover Sky Sport liet Massa weten dat hij vond dat Vettel geen reden tot klagen had: "Echt? Was Sebastian aan het klagen op de boardradio? Dat doet hij normaal nooit. Weet je dat wel zeker?"

De overwinning voor zijn oud-teamgenoot Valtteri Bottas stemde de Williams-coureur tevreden: "Ik ben erg blij voor hem. Hij heeft het echt verdiend! Ik heb al vaker gezegd dat hij het goed gaat doen bij Mercedes en hij laat dat nu zien."

Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen