Massa: 'Ook zonder Adrian Newey win je races'

03 mei 2017 16:19 Redactie

Topontwerper Adrian Newey niet heilig 


Felipe Massa vindt Mercedes en Ferrari het bewijs dat je ook zonder Adrian Newey titels kan behalen. De topontwerper van Red Bull wordt vaak geprezen, maar de concurrentie is hem te slim af.

Er werd dit seizoen veel verwacht van het ontwerpteam van Red Bull, maar voor alsnog komt de RB13 tekort ten opzichte van de concurrentie. Voor Massa is dit het bewijs dat de tijd voorbij is dat één man het verschil kan maken aan de ontwerptafel in de F1.

"Ferrari presteert veel beter dan verwacht. Het toont aan dat Adrian Newey alleen niet genoeg is om de rest te verslaan. Je hebt er een heel sterk ontwerpteam voor nodig. Vakmensen uit diverse gebieden moeten nauw met elkaar samenwerken. Je kan ook zonder een grote naam goed werk leveren."

Het ontwerpteam van Ferrari kent momenteel geen grote namen sinds het vertrek van James Allison bij het team. Ondanks zijn vertrek is het Italiaanse team bezig aan het sterkste seizoen in jaren.

Felipe Massa is blij dat zijn voormalig werkgever de strijd met Mercedes aan kan. "De fans willen strijd en gevechten zien. Ze willen dat er meer teams kunnen winnen. Het is alleen maar goed voor de F1 dat er nu meer dan twee coureurs kunnen winnen."

Na vier races zijn er drie verschillende winnaars. Sebastian Vettel won in Melbourne en Bahrein, Lewis Hamilton in China en Valtteri Bottas in Rusland. In het WK bij de constructeurs geven de teams elkaar niets toe.

Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen