Massa: 'Sainz veel te licht gestraft na domme crash'

22 jun. 2017 19:32 Redactie

Massa vindt dat Sainz zwaardere straf verdiende


Een domme actie van Carlos Sainz betekende in de eerste ronde het einde van de race voor Felipe Massa. De Braziliaan was niet te spreken over de gridstraf van drie plaatsen voor Sainz.

Massa haalt het voorbeeld aan van de startcrash tijdens de GP van België 2012. Destijds vloog Romain Grosjean over diverse coureurs heen nadat hij zich verremde voor de eerste bocht. De Fransman werd geschorst voor één race door de FIA.

De crash van Sainz was volgens Massa vergelijkbaar met de actie van Grosjean. Een gridstraf van drie plaatsen staat volgens de Braziliaan niet in verhouding, aangezien coureurs deze ook voor lichte vergrijpen krijgen.

De spectaculaire crash van Grosjean in 2012"In de herhaling zag ik dat Carlos de crash veroorzaakte. Zijn actie was niet anders dan die van Romain destijds. Daar waar hij één race geschorst werd, krijg Carlos nu drie plaatsen gridstraf."

"Ik vind dat ze hem harder aan hadden moeten pakken, want zijn actie had heel anders af kunnen lopen. Als dat het geval was dan was de strafmaat ook anders en dat vind ik niet kloppen. Coureurs krijgen zelfs voor kleine overtredingen al een gridstraf van drie races, terwijl dit een veel gevaarlijker incident was. De wedstrijdleiding is niet consistent bij het uitdelen van de straffen."

Foto: F1.com

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen