Massa vreest voor het ergste voor Stroll in Monaco

16 mei 2017 07:02 Redactie

Massa: 'Monaco is met geen enkel ander circuit te vergelijken'


Felipe Massa is bij Williams de mentor van de 18-jarige Lance Stroll. De rookie maakt dit seizoen alles behalve indruk en mag tijdens de volgende Grand Prix kennismaken met het circuit van Monaco.

Monaco, daar waar de muur altijd dichtbij is! Alle coureurs komen tijdens hun carrière wel in aanraking met de vangrails. Toppers als Senna en Schumacher verspeelden er zelfs de zege. Max Verstappen kent de vangrails ook van buiten en vond er zowel in 2015 en 2016 zijn Waterloo. 

In Spanje werd Lance Stroll laatste tijdens de race op twee ronden achterstand. Teamgenoot Massa vreest het ergste voor Lance in Monaco.

"Monaco is het meest veeleisende circuit van de kalender. Iedereen heeft het daar lastig, zelfs de ervaren coureurs. De muur is altijd dichtbij en de auto's zijn dit jaar breder, maar de straten blijven even smal", laat hij Le Journal de Montreal weten.

Eigenlijk verwacht iedereen een dramatisch weekend voor Stroll in Monaco. Zelfs zijn teamgenoot voorspelt een moeilijk weekend en gaat er alles aan doen om Lance te helpen.

"Lance gaat het moeilijk krijgen in Monaco. Je kan dit circuit nergens anders mee vergelijken. Ik probeer hem wel wat te leren en zal mijn set-up ook met hem delen. Maar exact op het juiste moment remmen in de smalle straten is een techniek die je moet leren."

"Mijn eerste keer in Monaco was een drama, ook al kwalificeerde ik me als dertiende. Ik was alleen maar bezig met mijn auto uit de muur te houden en niet te crashen met anderen. Uiteindelijk lukte me dat niet."

Max Verstappen was de afgelopen edities razendsnel door de smalle straten, maar schreef zijn Toro Rosso en Red Bull ook af tijdens de race. Volgens een Massa een voorbeeld hoe lastig het baantje is. "Dat is slechts een voorbeeld. Veel coureurs belanden in de vangrail omdat ze net te snel willen, niet alleen Max. Ook de veteranen staan met regelmaat in de muur."

Coureurs als Schumacher en Senna spraken altijd over het ritme dat je moet hebben in Monaco. Je moet in een ritme komen tijdens de race, waarbij je een tempo rijdt dat je ronde na ronde vol kan houden. Juist daarbij is ervaring, vertrouwen en techniek belangrijk. Die facetten ontbreken in het geval van Lance Stroll.

Foto: Williams F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen