Max Verstappen: 'Als er vier voor me uitvallen win ik in Spanje'

09 mei 2017 18:10 Redactie

Max Verstappen hoopt gat te dichten


Max Verstappen was vandaag in de uitzending bij Coen en Sander van radio 538. De Red Bull coureur blikte vooruit op de GP van Spanje en de vernieuwde RB13.

Tijdens de GP van Spanje rijdt Max met een verbeterde auto. Red Bull heeft hard gewerkt om de bolide sneller te maken. 

"Ik kijk uit naar Barcelona. We hebben veel updates op de auto. Vorig jaar was het een bijzonder weekend voor me."

Max ziet het niet snel tot een herhaling van 2016 komen. Destijds reden Hamilton en Rosberg elkaar van de baan, waardoor de weg open lag voor Red Bull en de Nederlander zijn eerste zege behaalde. Komt er dit jaar een herhaling?

“Als er vier auto’s voor me uitvallen maken we een prima kans”, grapt Verstappen

Het geduld van de fans werd in de eerste vier races op de proef gesteld. Wij legden al eerder uit waarom er zoveel ‘nieuwe’ auto’s zijn in Barcelona

“Alles wordt ontworpen in de windtunnel. Als het teams iets goeds uitvindt duurt het twee weken voordat je iets kan maken, daarna kan je het testen op het circuit en hopen dat het werkt. Dat is niet altijd zo. Dit jaar hadden wat problemen met de cijfers die uit de windtunnel kwamen. Plus je bent veel overzees onderweg tussen de eerste races, maar in Europa zit je dichterbij de fabriek en kan het team meer upgrades brengen.”

Veel verandering in de pikorde verwacht Max niet, zeker niet aan kop van het veld:

“Er komen wel een paar verschuivingen, misschien niet helemaal vooraan maar in de middenmoot. Voor ons is het te hopen dat we vooruitgang boeken.”

Sinds zijn overwinning in Spanje staat Max Verstappen steeds vaker in belangstelling van de media. Is Max daar al aan gewend?

Wennen? Mijn leven stond altijd in het belang van racen. Ik weet niet beter. Gelukkig is het altijd goed gegaan qua racen en dan maak je jezelf ook minder druk.”

Vorig seizoen botste het nog wel eens tussen Verstappen en coureurs als Vettel, Massa en Raikkonen. Ze waren niet altijd te spreken over zijn manier van racen. Heeft Max nog iets veranderd aan zichzelf?

"Mensen hebben altijd wat tijd nodig om te wennen. Ik doe mijn ding en dat is mijn kracht. Dat moet je niet veranderen."

Tenslotte hoopt Max dat hij op 20 en 21 mei veel Formule 1 fans mag verwelkomen tijdens de Jumbo Racedagen op het circuit van Zandvoort. De Red Bull coureur geeft daar diverse demo’s.

“Het is de enige demo van dit jaar voor mij in Nederland. Vorig jaar was het al een super evenement en hopelijk komen er dit jaar nog meer mensen.”

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen