Max Verstappen: 'Als ik zo doorga komen de resultaten vanzelf'

01 jun. 2017 09:58 Redactie

Verstappen: 'Stond natuurlijk liever zelf op het podium


Max Verstappen voelde zich in Monaco bestolen van een mogelijke podiumplaats. De strategie van Red Bull pakte nadelig voor hem uit, maar de Nederlander is ervan overtuigd dat er mooie resultaten aankomen.

Voor het eerst haalde de Red Bull coureur de finish, maar tevreden was Max nog niet. Een vijfde positie was niet het gedroomde resultaat, zeker niet omdat er veel meer in had gezeten. Max blikt in zijn column voor Exact terug op het GP weekend.

“Op een stratencircuit zoals in Monaco gaat het minder om topsnelheid, maar des te meer om concentratie. Elk foutje, hoe klein ook, wordt gelijk afgestraft. En met de bredere auto’s waar we nu in rijden is inhalen nog moeilijker. Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een spannend weekend!"

"Na Barcelona, waar ik snel uitviel, was ik natuurlijk extra gebrand. Ook al omdat ik vorig jaar in Monaco na 35 ronden de vangrail raakte en het jaar daarvoor de achterkant van Grosjean. Gelukkig hebben dat soort zaken geen invloed op mijn vertrouwen. Ik leer van die fouten en wil het gewoon de volgende keer beter doen. Zeker in mijn eigen woonplaats!"

Daar waar het de komende races wel draait om motorvermogen was dat in Monaco niet van groot belang. Max Verstappen komt nog altijd vermogen tekort vanuit de Renault-motor. Monaco was daarom ook een uitgelezen kans voor het team om goed te scoren..

"Op een circuit als Monaco merk je dat motorvermogen niet doorslaggevend is. Dus waar Ferrari en Mercedes vaak uitblinken in snelheid, kan Red Bull hier een uitdager zijn en kansen pakken. Met een vierde startplek had ik zicht op het podium, maar helaas pakte mijn vroege pitstop niet goed uit. Ik had gehoopt op een vrije baan voor me toen ik de pitstraat uitkwam, maar uiteindelijk profiteerde Ricciardo het meest van mijn pitsstopstrategie."

Red Bull behaalde een mooi resultaat met een derde en vijfde positie. Alleen in China presteerde het team beter toen het derde en vierde werd. Daniel Ricciardo stond op het podium, maar Max had het gevoel dat hij daar had moeten staan. De Nederlander blijft gretig en presteert uitstekend, maar heeft wat pech op het moment.

"Het goede nieuws is natuurlijk dat ik dit jaar gefinished ben, maar helemaal tevreden kan ik hier niet mee zijn. Al met al stond er wel een Red Bull-rijder op het podium, maar liever was ik dat zelf geweest. Volgende race gewoon weer alles tot het uiterste pushen, dan komen de resultaten vanzelf.”

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen