Max Verstappen: 'Auto is beter in snelle bochten'

13 mei 2017 10:47 Redactie

Max Verstappen tevreden met updates RB13


De langverwachte en 'grote' update van de Red Bull RB13 lijkt vooralsnog aardig goed uit te pakken voor het team. Tijdens de eerste vrije training zat het team nog ver van de eerste tijd af, maar tijdens de tweede vrije training bedroeg het verschil met Mercedes nog 'maar' zes tienden.

Max Verstappen was dan ook tevreden na afloop van de vrijdag. Tegenover Olav Mol zei de Nederlander: "De updates voelen goed aan, vooral in de snelle bochten is de balans verbeterd. In de winter voelde die balans ook wel redelijk, maar toen was het kouder dus dat vertekent een beetje, dan voelt het altijd beter."

De verbetering kwam echter niet vanzelf, geeft Verstappen toe. Het was eerst even zoeken voor het team om de update werkend te krijgen. "Je voelt de updates niet meteen. Vooral in de eerste vrije training hebben we veel installatierondes gereden, om data te verzamelen. Maar toen ik eenmaal echt snelle rondes kon gaan rijden, voelde het meteen goed aan", aldus Verstappen.

Red Bull was in Spanje echter niet de enige die updates meenam. Vooral het team van Mercedes verraste met een significante update, met de neus als blikvanger. "Mercedes lijkt behoorlijk vooruit gegaan te zijn. De Mercedes is sowieso al sterk, maar het lijkt erop dat ze nu wel voor Ferrari zitten en Ferrari het nakijken kunnen geven", besluit Verstappen.

Vanmiddag om 14:00 uur zal Red Bull voor het eerst weten wat de 'echte' afstand is met Mercedes. Dan staat de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje op het programma, die uiteraard live te volgen is via Racingnews365.nl!

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen