Max Verstappen: 'Auto reageert nu veel beter'

09 jun. 2017 12:40 Redactie

Max Verstappen en Daniel Ricciardo blij met RB13


De Red Bull van Max Verstappen en Daniel Ricciardo liet zich de eerste races vaak lastig afstellen. Een kleine verandering in de set-up zorgde vaak voor veel problemen. Dit euvel is inmiddels verleden tijd. 

Hoewel het de fans niet snel genoeg kan gaan maakt Red Bull duidelijk progressie. Het team is nog altijd het derde team, maar het zet wel stappen om het gat met Ferrari en Mercedes te dichten. Veel 'nieuwe' fans verwachten wonderen van het team of van ontwerper Adrian Newey. "Wonderen bestaan niet in de F1, alleen hard werk," liet ontwerper Adrian Newey zich recent ontvallen.

Zowel Max Verstappen als Daniel Ricciardo toont zich optimistisch over de veranderingen aan de RB13. 

"We weten nu hoe de auto reageert en wat wel of niet werkt. Ik heb het gevoel dat we op de juiste weg zijn en dat we weten hoe we onze auto sneller kunnen maken," laat Ricciardo weten.

"De auto reageert beter op veranderingen aan de set-up zoals dat zou moeten. Sinds de upgrade is onze auto stabieler geworden," bevestigd Max Verstappen.

De eerste upgrade kwam in Barcelona en de komende races komen er iedere race nieuwe onderdelen op de RB13. In Monaco waren er wederom diverse aanpassingen, waaronder de T-wing. Deze voldoet aan de verwachtingen en wordt daarom ook de komende races ingezet.

Foto: Dan Istitene / Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen