Max Verstappen: 'Met deze auto's kan je echt pushen'

01 apr. 2017 13:45 Redactie

Verstappen verwacht geen winst van vijf seconden op alle circuits, maar is blij met de nieuw auto's


Een van de doelen van de regelwijzigingen die deze winter zijn doorgevoerd was het sneller maken van de auto's. De FIA koppelde hier een hard doel aan: de auto's moeten dit seizoen vijf seconden sneller zijn ten opzichte van het seizoen 2015. In Barcelona werd dat doel tijdens de testdagen behaald, maar Max Verstappen denkt niet dat de auto's op alle banen sneller zullen zijn. Toch is hij over het algemeen zeer tevreden over de nieuwe bolides.

In Australië was de poleposition tijd van Lewis Hamilton (1:22.188) ongeveer 4,2 seconden sneller dan in 2015 (1:26.327). Conclusie: doel niet gehaald. Toch was de 1:22.188 een van de snelste rondes ooit op het circuit. Ter vergelijking: in 2005 (tijdens het V10-tijdperk) was de snelste tijd tijdens de kwalificatie 1:28.279, iets meer dan zes seconden langzamer.

Max Verstappen verwacht echter dat de auto's in 2017 niet op alle circuits harder zullen gaan. "Het verschilt heel erg per baan", aldus Verstappen. "In Barcelona zal vijf seconden wel lukken omdat je daar veel downforce nodig hebt. Maar op een baan als Monza zullen we misschien wel langzamer zijn, omdat de wagens meer weerstand hebben en zwaarder zijn", voegt hij daar aan toe.

Hoewel de auto's dus zwaarder zijn en meer weerstand hebben, hebben de huidige reglementen wel hun doel bereikt is Verstappen van mening. "Ze zijn een stuk stabieler door de bocht, waardoor het leuk is om met de auto's te rijden. Zeker in de kwalificatie wanneer je met weinig brandstof rijdt, dan kan je echt pushen."

Crashes liggen echter wel op de loer, door de hoge bochtensnelheid en de brede banden is het lastig te wagen onder controle te houden wanneer hij uitbreekt. "Het enige nadeel is dat wanneer je de controle verliest, het niet makkelijk is om de controle te herstellen door de brede banden. Maar dat is het enige nadeel, verder zijn de wagens er op alle punten op vooruit gegaan", concludeert Verstappen.

Foto: Robert Cianflone/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen