Max Verstappen baalt: "De achterremmen werkten niet'

16 apr. 2017 18:31 Redactie

Max Verstappen baalt van gemiste kans


De Grand Prix van Bahrein eindigde voor Verstappen in mineur, maar de Nederlander kan trots terugkijken op de openingsfase. Tot ieders verrassing wist de Nederlander het tempo van Mercedes en Ferrari te volgen.

Direct na de eerste stop van de Nederlander weigerde de achterremmen dienst waardoor Max kansloos rechtdoor schoot. Gelukkig ongedeerd en met weinig schade kon Max uit zijn RB13 stappen. Op de boordradio klonk een 'aaaarggghhh' van de Nederlander.

Tijdens de race werd Max geïnterviewd door Ziggo. 

"De start was goed, maar ik had iets teveel wielspin. Ik koos de goede lijn in de eerste bocht en kwam vervolgens goed uit. In de bocht daarna kon ik de binnenkant houden." , waardoor Max zowel Ricciardo als Raikkonen passeerde.

In ronde 11 maakte Verstappen zijn eerste stop en koos de aanval met een setje van de supersofts. Helaas voor Max was het eerste shot dat we daarna zagen er een van Max in de banden. "Ik denk dat onze bandenkeuze goed was. Als we geen probleem hadden gehad dan waren we als tweede doorgekomen. We hadden de beide Mercedessen dan gepakt."

Een probleem met de remmen zorgde voor een vroegtijdig einde van de race: "Linksachter werd de rem te heet en toen ik aanremde viel de hele remdruk weg. Ik had geen achterremmen meer en dan rem je alleen nog met de voorkant, maar dat is niet genoeg."

Teambaas Christian Horner stak de Nederlander een hart onder de riem: "Christian zei namens het team sorry. Het is jammer dat het gebeurde want het ging allemaal goed."

De volgende race is op 30 april in Rusland op het circuit in Sotsji. Wat zijn de kansen voor Verstappen en Red Bull daar? "Dat is lastig te zeggen. Dit circuit lag ons erg goed, mede doordat we erg goed on konden gaan met de banden."

 

Foto: Mark Thompson/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen