Max Verstappen baalt na missen p3: 'Weer technisch probleem'

24 jun. 2017 16:37 Redactie

Max Verstappen verliest P3 door probleem


De snelle tijden van de vrije trainingen kon de Nederlander helaas niet herhalen. Op het moment dat Mercedes de motor vol opendraaide ontstond er een gat van ruim een seconde. Bijna had Max de beide Ferrari's te pakken, maar in de slotseconden doken ze onder zijn tijd.

De Nederlander baalde dat hij zijn derde plaats in de slotseconden af moest staan en Raikkonen en Vettel voor zich moest dulden. Door een probleem in de tweede sector konden de Ferrari's nipt voor Max finishen.

Verstappen was dan ook niet tevreden laat hij aan Ziggo Sport weten. "Alles ging eigenlijk goed en Q3 was ook goed, maar ik verloor 'gear sync' in mijn laatste ronde. Hierdoor verloor ik een dikke twee tienden op het rechte stuk."

"Het is gewoon weer balen, want iedere keer is er wel iets. In de eerste sector zat ik drie tienden onder mijn snelste tijd, maar door dit probleem verloor ik alles. Anders was ik gewoon derde geworden en dat is super voor dit circuit."

De teleurstelling overheerste bij de Nederlander die toch al vooruit kijkt naar de race van morgen. Het gat met Ferrari is klein en het verschil in motorvermogen is kleiner tijdens de race.

"Ik wilde natuurlijk derde staan en het was niet mijn fout en daar baal ik dan ook van. Morgen verwacht ik dat de auto weer sterk is. Het gat naar Mercedes is erg groot, maar ik denk dat we met Mercedes kunnen vechten."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen