Max Verstappen baalt van tijdverlies door T-wing Bottas

14 apr. 2017 19:17 Redactie

Max Verstappen kan weinig ronden afleggen in tweede vrije training


Red Bull kende een prima begin van het weekend, maar Max Verstappen was nog niet tevreden. Teamgenoot Daniel Ricciardo zat er goed bij, maar de Nederlander verloor veel tijd door schade aan zijn auto.

Verstappen reed tijdens de tweede training over de T-wing van Valtteri Bottas heen. Deze lag midden in een bocht op het asfalt en beschadigde de onderkant van de RB13. Als gevolg daarvan moest het team de complete bodem vervangen en ging veel tijd verloren.

"We moeten de vloer vervangen doordat deze flink beschadigd was. Ik reed over de de afgebroken T-wing van Valtteri heen."

"Het heeft ons veel tijd gekost en daardoor kon ik meer een langere run doen." liet Verstappen weten die nog niet tevreden was. "Mijn snelle ronde op de supersoft banden was niet goed. Gelukkig zag het er bij Daniel allemaal prima uit. Er is nog werk aan de winkel om de auto te verbeteren. We reden met twee verschillende set-ups vandaag." liet Max aan Sky Sports weten.

Tijdens de tweede training noteerde de Nederlander de achtste tijd. Teamgenoot Daniel Ricciardo was derde op minder dan één tiende achterstand op Sebastian Vettel.

Video: De afbrekende T-wing van Bottas


Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen