Max Verstappen baalt van schade aan auto na lekke band

11 okt. 2015 17:18 Redactie
Indy 300x250
Voor Max Verstappen leek de race in de eerste ronde al voorbij te zijn. De Limburger werd geraakt door Nico Hulkenberg en liep een lekke band op. Later bleek dat Verstappen veel meer schade had dan in eerste instantie leek. De achterwielophanging, de vloer en de achtervleugel waren beschadigd door de touche.

Max Verstappen over zijn eerste ronde en het incident: “Mijn start was niet top, maar in de eerste bocht kon ik de verloren posities weer terugpakken. Voor me gebeurde echter een crash, waarbij beide auto’s mijn kant op spinden. Ik kon nergens heen.”

Na de touche was het voor Verstappen erg lastig om zijn Toro Rosso goed de sporen te geven “De band liep van de velg en ik had veel schade: aan de vloer, de vleugel en ik denk ook aan de achterwielophanging. Daardoor had ik daarna heel veel overstuur en was mijn bandenslijtage natuurlijk ook veel hoger. Dat was verre van ideaal. Ik heb alles gegeven om terug te komen, maar met die schade kon ik er niet meer van maken. Erg jammer, want ik had op meer gehoopt. Ik richt me nu op de volgende GP in Amerika waar het hopelijk beter gaat.”
Indy 300x250

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen