Max Verstappen: 'Baku is een bijzonder circuit'

16 jun. 2017 14:11 Redactie

Max Verstappen: 'Op sommige punten is Baku smaller dan Monaco'


De Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan wordt volgend weekend verreden. Het stratencircuit stond in 2016 voor het eerst op de kalender en leverde toen een draak van een race op. Max Verstappen noemt het een bijzonder circuit.

"Baku is best een speciaal stratencircuit. Het is uniek doordat het brede secties afwisselt, met extreem smalle bochten. Een deel is zelfs het smalste deel van de gehele Formule 1 kalender. Sector 2 is smaller dan delen van Monaco, wat vaak wordt gezien als smal en uitdagend."

"Als je richting het oude centrum rijst en het kasteel passeert, dat is echt een leuk maar listig stuk. Het is voor de toeschouwers ook erg mooi om de auto's daar te zien rijden. Dat is mijn favoriete deel van het circuit."

Daarna volgt er een gigantisch lang rechte stuk van ruim twee kilometer. Het langste van de Formule 1 kalender, waar snelheden van 370 kilometer per uur worden gehaald. 

"Het rechte stuk is super snel maar het duurt ook relatief lang, een ideaal moment om even te relaxen."

"We verblijven in een hotel dat direct tegenover de paddock ligt. Vorig jaar heb ik geen tijd gehad om er op uit te trekken, maar het oude stadscentrum is erg mooi. Dit jaar probeer ik om er s'avonds een keer op naar toe te gaan."

Voor Red Bull is Baku een zwaar circuit. Op het lange rechte stuk moet het gebrek aan motorvermogen gecompenseerd worden door met minder vleugel te rijden. Iets wat nadelig uitpakt in de bochtige secties. Teambaas Horner liet eerder al weten dat Canada, Baku en Monza de lastigste races van het seizoen zijn.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen