Max Verstappen: 'Bandenmanagement in Bahrein cruciaal'

12 apr. 2017 14:54 Redactie

Max Verstappen geniet van uitdagend circuit in Bahrein


Het Bahrein International circuit is volgens Max Verstappen een uitdagende baan. De hoge temperaturen, het woestijnzand en de bandenslijtage zijn cruciale aspecten dit weekend.

De Nederlander blikt vooruit op de GP van Bahrein die dit weekend verreden wordt. Vorig jaar scoorde Verstappen een keurige zesde positie in de Toro Rosso. Na de super race in China zijn de verwachtingen misschien wat te hooggespannen nu in Nederland. 

"Bahrein is een erg uitdagend circuit. Het is erg zwaar voor de banden en een extra aspect is dat de race in daglicht van start gaat, maar overgaat in een nachtrace. Dit betekent dat de condities gedurende de race veranderen."

"De baan kan erg glad zijn door het woestijnzand dat weer een extra uitdaging vormt."

De Nederlander staat inmiddels te boek als een echte liefhebber van de buitenlandse keuken, met oog voor de steden waarin hij verblijft. Nu valt er in Bahrein op dat vlak iets minder te beleven, maar gelukkig is ook daar een oplossing voor.

"We verblijven in een uitstekend hotel dat aan het strand ligt. Er is ook een kartbaan in de buurt waar ik goede herinneringen aan bewaar. Ik kijk uit naar het raceweekend."

De grote vraag is of Red Bull in Bahrein in staat is om binnen één seconde van de poletijd te komen. Onder normale omstandigheden lijkt de derde startrij het maximaal haalbare voor Max Verstappen.

Foto: Mark Thompson/Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen