Max Verstappen begrijpt niets van strategie Red Bull

28 mei 2017 16:53 Redactie

Max Verstappen zwaar teleurgesteld


De GP van Monaco draaide voor Verstappen uit op een teleurstelling. Een slechte strategie zorgde ervoor dat Max vijfde werd, nadat hij de hele race klem zat achter Bottas.

Voor de camera's van Ziggo stond de teleurgestelde Nederlander Jack Plooij te woord. Op de vraag of Max verrast was door de strategie van het team antwoordde hij bevestigend.

"Ja, maar ja dat is nu toch klaar. Daar kan je niets meer aan veranderen. Dat we zo vroeg stopten had ik totaal niet verwacht. Stel dat we de undercut bij Bottas hadden gedaan, dan zat je nog vast achter Sainz. Ik snapte de strategie niet."

Was er een mogelijkheid voor de Nederlander om zijn team te negeren en de stop uit te stellen? 

"Ik kan wel lekker doorrijden, maar ik heb 78 ronden achter een grijze Mercedes gereden. Daar heb je dan ook de pest in. Achteraf is het natuurlijk makkelijk praten. Ik weet niet waar de rest van het veld rijd op het moment dat ze me binnen halen."

"Ik weet gewoon even niet wat ik moet zeggen. Ik ben enorm teleurgesteld. We verloren ook tijd tijdens de pitstop, ik denk zes tienden langzamer dan Bottas. Bij de safety car hadden we geluk dat we Sainz net voor bleven. Het was allemaal net wel, net niet vandaag."

Jack Plooij deed vergeefse moeite om een glimlach bij Max Verstappen op het gezicht te krijgen. Was er dan niets positief aan het weekend, zoals de puntenfinish?

"Zal ik dan maar zeggen dat dit positief is?" 

 

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen