Max Verstappen belooft bijzondere onderdelen op auto in Monaco

24 mei 2017 18:10 Redactie

Max Verstappen: 'Mijn auto ziet er anders uit in Monaco'


Het Formule 1 team van Red Bull Racing komt morgen in actie met een paar vernieuwende dingen op de auto's van Verstappen en Ricciardo. Wat het is, wilde de Nederlander nog niet verklappen.

Voorafgaand aan de GP van Monaco lieten ontwerper Newey en Verstappen al weten dat er enkele upgrades op de auto zitten. Een ervan is bijzonder, aldus Max.

"Er zijn een paar veranderingen doorgevoerd aan de auto. Jullie zullen dit morgen wel zien als we de pits uitrijden. Het zal direct opvallen, wat een goed teken is."

Het circuit van Monte Carlo en de Nederlander hebben een haat-liefde verhouding. Supersnelle rondes werden in het verleden afgewisseld met crashes in de vangrails. Vorig jaar was daar het ultieme voorbeeld van. Snel in de trainingen, maar een crash tijdens de kwalificatie en race.

Deze editie is de finish halen dan ook een belangrijk doel. Meestrijden voor de zege, zoals teamgenoot Ricciardo vorig jaar deed, zal moeilijk worden.

"Ik denk niet dat we in eenzelfde positie verkeren als vorig seizoen. Het zal lastiger worden, maar het blijft afwachten. Belangrijk is om jezelf comfortabel te voelen in de auto."

"Het hele veld zal dicht bij elkaar zitten, maar het blijft afwachten wat de andere teams aan updates hebben meegebracht."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen