Max Verstappen bevestigt: "Red Bull is niet snel genoeg"

25 mrt. 2017 10:24 Redactie

Max Verstappen zag lastig raceweekend in Australië al aankomen


Al tijdens de wintertesten legde Red Bull het op pure snelheid af ten opzichte van zowel Mercedes als Ferrari. Toch werd er algemeen verwacht dat Red Bull nog iets uit de hoge hoed zou toveren en dat het verschil in Australië een stuk kleiner zou zijn.

Maar al in de vrije trainingen bleek dat dit helaas niet het geval is. Zowel Ricciardo als Verstappen kwamen niet in de buurt van de toptijden die de heren van Mercedes en Ferrari noteerden. Ook in de kwalificatie was het gat behoorlijk groot. Verstappen moest maar liefst 1,3 seconden toegeven op de poletijd van Lewis Hamilton. Ook op Vettel leverde hij een volle seconde in. Na afloop van de kwalificatie waarin de jonge Nederlander beslag legde op de vijfde plaats leek hij vooral opgelucht te zijn dat een top 5 klassering toch was gelukt.

Het zegt genoeg want Max Verstappen heeft natuurlijk maar één doel en dat is meestrijden voor de overwinningen. Een vijfde startplek biedt zeker dit jaar waarin inhalen lastiger is, minder kans op een goed resultaat. Laat staan een overwinning.

Tegenover Sky Sports bevestigde Max Verstappen dan ook datgene wat iedereen al vermoedde, namelijk dat Red Bull Racing snelheid tekort komt.

"Tijdens de wintertesten zag ik het al aankomen. We hebben gewoon nog niet de snelheid die we moeten hebben om Mercedes en ook Ferrari te kunnen verslaan. Al vanaf de eerste testdag voelde ik dat het lastig was. Ook het chassis van Red Bull Racing is niet goed genoeg. Het is ontzettend moeilijk om de juiste balans te vinden. We komen niet alleen snelheid tekort, ook qua grip lopen we nog achter op Mercedes en Ferrari."

Ook laat hij aan Sky Sports weten dat hij dit jaar veel meer saaie races verwacht dan vorig jaar.

"De auto’s zijn veel sneller en leuker om mee te rijden. In de snelle bochten is het echt gaaf. Maar wat betreft de races denk ik dat ze een stuk saaier worden, want degene die morgen na de eerste bocht de leiding pakt, wint de race.”

Verstappen temperde al steeds de hoog gespannen verwachtingen rondom zijn persoon door te stellen dat hij vooral ook afhankelijk is van de auto. Ook nu blijkt hij weer erg realistisch te zijn.

"Ik heb echt een goede start nodig want we zijn niet snel genoeg om beide Mercedessen en Ferrari's partij te geven."
Foto: Clive Mason/ Red Bull Contentpool

 

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen