Max Verstappen bezorgt Red Bull zijn 100e podium

09 apr. 2017 19:28 Redactie

Max Verstappen en Red Bull vieren een jubileumfeestje


Niemand had op voorhand serieus rekening gehouden met een podium voor Red Bull Racing. Het team van Max Verstappen en Daniel Ricciardo verwachtte ook op het Shanghai International Circuit een lastig weekend.

In Australië kwam de harde werkelijkheid aan het licht. De RB13 is op dit moment simpelweg nog niet de winnende auto. Sterker nog, het gat met zowel Mercedes en Ferrari is behoorlijk groot. Ook China, een circuit met een lange rechte stuk, zou niet in het voordeel zijn van Red Bull. Aan podiumplaatsen werd dan ook nog niet gedacht.

Echter, met de wisselende weersomstandigheden namen de kansen op een goed resultaat toe. Uitgerekend Max Verstappen die een teleurstellende kwalificatie achter de rug had, demonstreerde weer eens zijn kwaliteiten. De 19-jarige reed een dijk van een race waarbij hij al vrij snel vanaf P16 in de punten terecht kwam. Verstappen had op voorhand al aangekondigd dat hij naar voren wilde en dat liet hij dan ook duidelijk blijken. Uiteindelijk kwam hij knap als derde over de finish nadat hij ronden lang onder druk was gezet door zijn teamgenoot, Ricciardo.

Het betekende voor Verstappen inmiddels alweer zijn achtste podiumplaats in zijn nog prille Formule 1 carrière. Zijn onverwachtse derde plaats was tevens nog een reden voor een feestje bij Red Bull Racing. Voor het team was het namelijk hun 100e podiumplaats in de Formule 1. Een unieke prestatie natuurlijk die Red Bull niet ongemerkt voorbij liet gaan.

https://twitter.com/redbullracing/status/850980464076697600
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen