Biografie van formule 1 coureur Max VerstappenMax Verstappen: Van zoon van, tot grensverleggende formule 1 coureur

De succesvolle autocoureur Max Verstappen is geboren op 30 september 1997 in Hasselt in België. Hij is de zoon van de succesvolle Formule 1 Coureur Jos Verstappen en succesvolle kart coureur Sophie Kumpen. Het is dus eigenlijk ook niet raar dat Max Verstappen al van jongs af aan bezig is met racen en zo’n groot talent blijkt te zijn.

Al in 2003 toen Max slechts 7 jaar was begon hij met karten en in 2005 deed hij voor het eerst mee aan de officiële wedstrijd de Belgium Championship Mini. Tijdens deze races won hij 21 races en in 2013 had hij alles gewonnen binnen de kart wereld, maar Max Verstappen wilde meer en is zijn succes gaan beproeven in de autosport.

Max Verstappen reed zijn eerste single-seater wedstrijd op zijn 16de tijdens de Florida Winter Series waar hij ook ontdekt werd door Van Amersfoort. Hij kon al snel mee doen aan het Europese Kampioenschap FIA Formula 3, nadat hij had bewezen dat hij een waar talent was in de racewereld door zijn overwinningen. In het Formule 3 kampioenschap heeft Max 10 races gewonnen, waarvan 6 op een rij. Hierdoor eindigde hij tijdens dit kampioenschap als derde op de ranglijst. Vele grote en bekende Formule 1 teams, zoals Red Bull, Ferrari en Mercedes kregen ook door dat Max Verstappen een waar talent is en wilden hem graag sponseren. Het succes van Max is zelfs zo ver gegaan dat hij onderdeel is geworden van Scuderia Toro Rosso, hierdoor is hij de jongste Formule 1 rijder ooit (met zijn 17 jaar). Doordat Max Verstappen een dubbele nationaliteit heeft, Belgische en Nederlandse, en met een Nederlandse licentie racet is hij onze Nederlandse trots!

 

In maart 2015 maakt de Nederlander zijn officiële formule 1 debuut tijdens de Grand Prix van Australië 2015. Max is op weg naar een finish in de punten, maar een motorprobleem gooit roet in het eten. Een race later is het echter wel raak. Verstappen pakt zijn eerste WK punten en is daarmee in een klap de jongste coureur ooit die punten haalt in de F1. In 2015 laat Verstappen zichzelf zien als een megatalent, met mooie inhaalacties en goede resultaten. Met 49 punten is zijn debuutjaar er een om door een ringetje te halen.

In 2016 komt de carrière van Verstappen in een stroomversnelling. Na vier races vervangt hij Daniil Kvyat bij het Red Bull Racing team. Hiermee is Max ineens in staat om zich te bewijzen bij een topteam. Dat lukt hem dan ook glansrijk en Max Verstappen wint direct zijn eerste race voor Red Bull. De overwinning in de GP van Spanje 2016 staat in het geheugen gegrift van alle Nederlandse autosportfans.

Wat volgt is een prachtig seizoen waarin Verstappen in totaal zeven keer op het podium staat in zeventien wedstrijden. Het seizoen sluit hij af op een mooie vijfde positie in het WK. Met recht was Max de smaakmaker van 2016.

In 2017 komt Verstappen wederom uit voor Red Bull Racing, samen met teamgenoot Daniel Ricciardo. De lat ligt hoog voor 2017: Het team gaat voor de wereldtitel.