Max Verstappen blij na goede kwalificatie

13 mei 2017 15:31 Redactie

Verstappen: 'De auto voelde heel goed'


Max Verstappen kende een uitstekende kwalificatie. Weliswaar staat de Nederlander op een vertrouwde vijfde positie, het gat richting de pole was slechts een halve seconde. De upgrades aan de RB13 lijken goed te werken.

Max verscheen voor de camera's van Ziggo Sport en was erg tevreden over zijn kwalificatie. In de vorige races ging het nog wel eens mis in Q3.

"Die was heel lekker. De auto voelde goed en eindelijk niets afgebroken aan de auto in Q3 of niemand die met ophield. Ik kon gewoon lekker mijn ding doen en dat werkte prima."

Even leek het erop dat een van de Ferrari's nog binnen schootsafstand was, maar de Nederlander erkende dat dit kwam door een mindere ronde van Vettel in het begin.

"Ik denk niet dat Ferrari een top ronde had tijdens de eerste run van Q3. We zitten nu vijf of zes tienden van de pole af, dat is een stuk beter dan anderhalve seconde."

Aan voorspellingen voor de race waagt de Nederlander zich nog niet: "Realistisch gezien is een vijfde plaats maximaal haalbare. Tijdens de race zijn we iets beter dan tijdens de kwalificatie. We weten dat Mercedes en Ferrari tijdens de kwalificatie meer vermogen hebben dan ons. De banden zagen er gisteren prima uit tijdens de lange runs en dan is vijf tienden tijdens de race ineens niet meer zoveel."

Ziet Verstappen nog kansen tijdens de race om met een slimme strategie het podium te halen? "We zien het morgen wel!"

Foto: Alex Caparros/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen