Max Verstappen blijft Red Bull trouw

24 mei 2017 11:45 Redactie

Max Verstappen: 'Ik hou me gewoon aan mijn contract'


Formule 1 coureur Max Verstappen is een van de meest gewilde coureurs op de grid. Pas 19 jaar en behorende tot de absolute wereldtop, maakt dat Mercedes en Ferrari met regelmaat hun bewondering uitspreken.

Daar waar een deel van zijn fans na enkele races het geduld en vertrouwen al verliest in Red Bull, blijft de Nederlander zijn werkgever trouw.

"Ik voel me echt super thuis bij Red Bull en ben trots dat ik onderdeel uit mag maken van dit team. Ook al zijn we nu niet het snelste team, binnen het team loopt alles goed."

Toto Wolff werd recent bij Ziggo Sport gevraagd of Verstappen in de toekomst voor Mercedes rijdt. De teambaas antwoordde met een 'ja', wat direct voer was voor speculatie. Het contract van Bottas loopt eind 2017 af en de Nederlandse fans schreeuwden Max bijna naar Mercedes.

"Ik hou me aan mijn contract. Je kan altijd je contacten onderhouden en Toto is een aardige vent. Ik zit op dit moment gewoon goed bij Red Bull," laat Max op zijn site weten.

Goede relatie met Daniel Ricciardo

Max en Daniel kunnen prima door een deur en werken als teamgenoten zo goed mogelijk samen. Dit is nodig om het gat met de topteams te dichten en progressie te boeken.

"We zien alle data van elkaar. Je kan natuurlijk ook van elkaar leren. Je probeert sommige dingen wel wat geheim te houden tot en met de laatste run van de kwalificatie. Dat is de truc."

"Als je niet voor de overwinning kan gaan is het belangrijker om goed samen te werken. We hebben geen teamorders bij Red Bull, iets wat je vorig jaar in Maleisië en dit jaar in China ook zag. Alleen als we op verschillende strategieën zitten dan laten we elkaar voorbij. We gaan elkaar niet bewust ophouden of zo.

"Als we dezelfde strategie hebben dan mogen we racen tot op een bepaald niveau. Zo lang we elkaar niet van de baan rijden is alles geoorloofd."

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen