Max Verstappen: 'Bottas rijdt twee man uit de race'

14 mei 2017 19:44 Redactie

Max Verstappen: 'Ik was slachtoffer van de Finse touche'


De race van Max Verstappen zat er binnen twintig seconden al op. Het leverde bij veel fans een flashback op naar de GP van België 2016.

Drie auto's door de eerste bocht. In de Formule 1 is het iets dat zelden goed gaat. Zo ook in Spanje ging het mis voor Max Verstappen en Kimi Raikkonen. In de basis had het incident veel weg van de crash in België 2016. 

In theorie past het altijd perfect, maar in de praktijk levert drie breed door één bocht vaak verliezers op. De ruimte is zeer beperkt en dat merkten Kimi en Max ook in Spanje. Was het de schuld van Bottas? Of waren ze gewoon alle drie erg enthousiast? 

"Als Kimi en Valtteri elkaar niet raken dan zit je aan de perfecte kant en pak je twee posities. Alles leek prima te werken, tot Bottas de Ferrari raakte. Kimi knalde vervolgens tegen mij aan en dat was het einde van de race. Deze keer was ik het slachtoffer van de actie", laat Max de media in Barcelona weten.

Max Verstappen had toch wat moeite met het feit dat de wedstrijdleiding geen straf uitdeelde aan Bottas. "Door zijn actie is de race van twee andere coureurs voorbij. Ik vind het vreemd dat ze dit dan een race-incident noemen. Het was een onhandige actie van hem."

"Je kan slechts Kimi of mij de schuld geven. Dat hij het jammer vond daar koop ik niets voor."

Spijt van zijn actie heeft de Nederlander allerminst. "Ik word liever derde door risico te nemen, dan dat ik zonder risico achter de anderen aanhobbel. Vandaag ging ik voor mijn kans."

De podiumplaats van teamgenoot Ricciardo werd maar kort gevierd, zorgelijk was de achterstand van 75 seconden op Hamilton. "Daniel had niemand om hem heen en kon rustig de auto naar huis rijden. Het gat is echt niet zo groot als het nu lijkt."

Foto: Mark Thompson / Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen