Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: "Brazilië de verrassing van het jaar"

Het optreden van Max Verstappen tijdens de Braziliaanse Grand Prix was bijzonder sterk. Vanaf een vijfde positie pakte hij de leiding in de race door zijn concurrenten stuk voor stuk in te halen. Wat betreft de Nederlander de meest verrassende race van het seizoen.

Een ontketende Max Verstappen verschalkte in de openingsfase de Ferrari's van Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel, om niet veel later voorbij te gaan aan Valtteri Bottas en tenslotte raceleider Lewis Hamilton te pakken na zijn pitstop. Een weergaloos optreden, dat ook de Red Bull-coureur verraste.

"Die race verliep veel beter dan we verwachtten. Het leek erop dat de concurrentie veel meer problemen had en onze auto was fantastisch in de bochtige middelste sector. Het was een geweldig gevoel om op snelheid naar voren te komen", blikt Verstappen terug op de Red Bull site. Ondanks een tekort aan topsnelheid wist hij de Ferrari's en Mercedessen in te halen. Een heerlijk gevoel: "Alle acties waarbij je een concurrent van ver uit weet te remmen zijn mooi. Maar in Brazilië was het echt gaaf om beide Ferrari's en Mercedessen op de baan in te halen. Daar genoot ik echt van." Nadat Verstappen de leiding in de race overnam van Lewis Hamilton leek een derde zege van 2018 in de maak, tot Esteban Ocon de Red Bull-coureur raakte. Desondanks wist Verstappen de race alsnog als tweede te finishen.

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China