Max Verstappen: 'China hoogtepunt tot op heden'

19 jun. 2017 15:15 Redactie

Max Verstappen erkent dat seizoen nog niet volgens plan gaat


Voor aanvang van het seizoen vertelde Max Verstappen dat hij geen verwachtingen had. Althans, niet de verwachtingen die de fans hadden: Wereldkampioen worden. De Nederlander voelde na de eerste tests al dat het er dit jaar niet in zou zitten.

Na de GP van Canada zijn er zeven van de twintig races verreden. Met nog dertien races voor de boeg is het nog een lang seizoen, maar de eerste races viel het wat tegen erkent de Red Bull coureur.

"Het is nog niet volgens plan gegaan, of althans niet helemaal zoals we dat voor ogen hadden. We moeten er nu het beste van zien te maken. Red Bull ontwikkelt zichzelf steeds en we verbeteren ons continu. Dat is een goed is en we moeten zien of we aan het einde van het seizoen het gat gedicht hebben. Voor nu is het zaak om hard te werken."

 Sinds de GP van Barcelona zien we progressie bij Red Bull. De RB13 heeft diverse upgrades ontvangen en de coureurs zijn meer tevreden met het gedrag van de auto. Ferrari en Mercedes hebben echter nog altijd een voorsprong.

"We zijn zeker dichterbij gekomen, maar moeten harder blijven werken dan de rest. De concurrentie brengt ook continu nieuwe updates. Het zal niet makkelijk worden, maar we doen ons uiterste best."

Daar waar veel fans droomden van het Wilhelmus en een wereldtitel liet Verstappen zich nooit uit over zijn verwachtingen. 

"Ik had geen echte verwachtingen of doelen voorafgaand aan het seizoen. Niemand wist hoe goede de auto's waren. Als je begint met testen en er enkele races op hebt zitten weet je wel waar je ongeveer staat. We zijn het derde team en proberen om de mannen voor ons bij te halen."

China hoogtepunt voor Max Verstappen


Een aantal races kende de Nederlander de nodige pech. Zo viel hij in kansrijke positie uit in Bahrein en Canada, en was er de startcrash in Barcelona. Het aantal podiumplaatsen staat daardoor pas op een stuks. Juist in een GP waarvan niemand het meer verwachtte, maakte Max zijn faam als regenrijder waar.

Vanaf een kansloze positie vocht hij zich naar een derde plaats. Voor Max het hoogtepunt van dit seizoen.

"China was absoluut het hoogtepunt. Om daar op het podium te finishen nadat we achteraan moesten starten was erg goed. Het was een totaal onverwacht podium, wat geweldig was."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen