Max Verstappen: 'De steun van mijn Nederlandse fans is bijzonder'

03 apr. 2017 07:30 Redactie

Max Verstappen wil zijn fans tegemoet komen


Al vanaf zijn intrede in de Formule 1 zijn alle ogen op Max Verstappen gericht. De jonge Nederlander doet wat hij altijd heeft gedaan, namelijk hard rijden. Hierdoor is hij inmiddels uitgegroeid tot één van de populairste Formule 1 coureurs.

Max Verstappen is inmiddels negentien jaar oud maar in tegenstelling tot zijn leefdtijdsgenoten woont hij sinds enige tijd op zichzelf in Monaco. De ideale plek om zich tussen de races door even terug te trekken en voor te bereiden op een nieuwe race. Dat roem ook een keerzijde heeft, ondervindt Verstappen regelmatig. Vooral in eigen land kan hij bijna niet over straat zonder herkend te worden.

Tegenover SkySports F1 vertelt de 19-jarige Red Bull coureur over de keerzijde van zijn populariteit.

"Ik word tegenwoordig inderdaad veel meer herkend. Ik kan bijvoorbeeld niet meer zo gemakkelijk een restaurant binnen gaan. Ik wil absoluut niet arrogant overkomen, dus dan is het soms beter om bepaalde situaties te vermijden. Het is dan vaak beter om bijvoorbeeld niet naar binnen te gaan zodat de mensen niet teleurgesteld zijn als ik 'nee' zeg."

Natuurlijk is Max Verstappen ook blij met zijn trouwe schare fans, vooral tijdens zijn eigen thuisrace in België. Helaas verliep zijn thuisrace vorig jaar bepaald niet zoals hij zich had voorgesteld. Dit jaar hoopt hij zijn trouwe fans wel reden tot juichen te geven.

"Vorig jaar kreeg ik tijdens de rijdersparade gewoon kippenvel van het publiek. De steun van zoveel Nederlanders is echt heel bijzonder. Ik wil ze graag iets teruggeven."
Foto: Twitter Max Verstappen

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen