Max Verstappen: 'Diverse veranderingen aan de Red Bull'

23 mrt. 2017 14:43 Redactie

Max Verstappen: 'Verwacht geen gigantische veranderingen aan de RB13'


Hoe gaat de nieuwe bolide van Max Verstappen er nu echt uitzien? Dit was het gesprek van de dag de afgelopen weken. Volgens de Nederlander worden het geen wereldschokkende wijzigingen.

Tijdens de testdagen reed Red Bull in een opvallend kale RB13 rond. Het team liet zelf weten dat het de basisversie van de 2017-bolide was. Upgrades zouden aanwezig zijn bij de eerste race. Zoals wij al eerder lieten zien is de RB13 met name aan de achterkant gewijzigd.

In een interview met F1.com laat Max Verstappen weten dat er diverse wijzigingen op de auto aanwezig zijn.

"De auto zal er wel wat anders uit zien. Een beetje, maar niet op een specifiek punt maar overal op de auto. Het is nog altijd de mooiste auto van de grid!"

"In feite is het als een maatpak dat je aanpast naar de gewenste condities: de baan, de weersomstandigheden. We hebben dus een 'Melbourne specificatie', zo zou je het kunnen noemen."

Tijdens de wintertests reed Red Bull beduidend minder kilometers dan concurrenten Ferrari en Mercedes. Dat is geen nadeel volgens Verstappen: 

"Ik zie dat niet als een probleem. Na een dag op de baan weet je al hoe je moet rijden in de nieuwe auto. Het is geen wonder. Uiteindelijk heb ik vier testdagen afgelegd en dat zou genoeg moeten zijn. Ik maak me daar geen zorgen om."

De gedroomde wereldtitel van Red Bull is volgens Verstappen nog niet direct in zicht. De Nederlander verwacht dat het team in de achtervolging moet op Ferrari en Mercedes.

"Het is nog te vroeg om te zeggen, maar ik verwacht dat we nog beter moeten presteren om te kunnen vechten voor de titel. Dat kan nog veranderen tijdens het seizoen, maar ons gevoel is dat we nog niet snel genoeg zijn nu." 
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen