Max Verstappen: 'Ik droom ervan ooit een kartbaan te openen'

21 mei 2017 07:28 Redactie

Max Verstappen over zijn toekomst


Hoewel hij er pas iets meer dan twee jaar op heeft zitten en, als het goed is, nog heel lang mee kan denkt Max Verstappen al wel na over een carrière na de Formule 1. Het openen van een kartbaan staat daarbij hoog op het lijstje van Verstappen.

Voordat het zover is wil Verstappen vooral genieten van zijn tijd in de Formule 1. "Ik ben opgegroeid met uitstapjes naar circuits en dat vond ik altijd geweldig", zegt Verstappen in gesprek met CNN"De geur van benzine, het rijden op de limiet, dat vind ik heerlijk. Het rijden op de toppen van je kunnen en op de limiet van de wagen, dat is waar ik van geniet", legt hij zijn voorliefde voor het racen uit.

Met zijn 17 jaar en 166 dagen werd hij de jongste debutant ooit in een Formule 1-race. Naast dat record betekende het echter ook iets anders: Max Verstappen kan nog heel lang mee. In gesprek met CNN vertelt Verstappen dat hij nog zo'n 15 tot 17 jaar van plan is om in de Formule 1 te rijden. Als hij (ongeveer) 36 jaar is wil hij er dus mee gaan stoppen en 'iets terug geven', zoals hij het zelf noemt.

"Ik droom ervan om een eigen kartbaan te bouwen in Nederland. Op dit moment hebben we namelijk nauwelijks goede kartbanen in ons land", blikt Verstappen vooruit op de toekomst. Daarbij hoopt Verstappen vooral nieuw talent te ontdekken en het talent de kans te geven zich door te ontwikkelen. "Als we een kartbaan zouden hebben met goede faciliteiten dan helpt dat de jonge kinderen om zich te ontwikkelen", aldus Verstappen.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen