Max Verstappen eerlijk: 'Ik had Hamilton ook nooit in kunnen halen'

31 mrt. 2017 16:53 Redactie

Coureurs: 'Je moet drie seconden per ronde sneller zijn om in te kunnen halen'


Het was het moment van de GP van Australië. De vroege pitstop van Lewis Hamilton die vervolgens klem kwam te zitten achter Max Verstappen. 'I can't pass this guy' liet de Brit weten. Uiteindelijk kende de race slechts vijf inhaalacties.

Mercedes deelde Hamilton mede dat het kritisch was voor de zege dat hij Max Verstappen voorbij moest komen. De Brit liet daarop duidelijk weten dat er geen enkele mogelijkheid was om de Nederlander te passeren. Niet vanwege het defensie rijgedrag van de Red Bull coureur, maar puur omdat het anno 2017 niet mogelijk is om dicht achter de voorganger te rijden.

Max Verstappen erkende het probleem, maar was zo eerlijk om toe te geven dat hij zelf ook nooit voorbij kon komen aan Hamilton als de situatie andersom was geweest. "Ik reed op oude banden en Lewis op nieuwe. Hij zou er nooit voorbij zijn gekomen, maar andersom was het mij ook nooit gelukt om hem in te halen. Je krijgt al last van turbulentie als je binnen twee seconden van je voorganger rijdt en verliest dan grip."

De banden verliezen ongeveer één tiende per ronde door slijtage. Dit betekent dat tegen de tijd dat de meeste coureurs stopte rondt ronde 20 de nieuwe banden slechts twee seconden sneller zijn. Dat is niet genoeg om de concurrenten in te halen. De coureurs lieten dan ook weten dat het verschil minimaal drie seconden per ronde moet zijn, willen ze in staat zijn om een succesvolle inhaalactie te plaatsen.

Foto: Robert Cianflone/ Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen