Max Verstappen en F1-coureurs steunen Monger massaal

21 apr. 2017 06:47 Redactie

Crowdfunding voor Billy Monger groot succes


Vanuit de racewereld wordt er massaal gehoor gegeven aan de oproep om de 17-jarige Billy Monger te steunen. Autosportfans, coureurs en teams, iedereen draagt zijn of haar steuntje bij. De actie werd opgestart om de medische kosten voor Monger te bekostigen na zijn verschrikkelijke crash.

Monger crashte dit weekend op het circuit van Donington. Het 17-jarige racetalent kwam uit in de Formule 4 en crashte hard in de openingsronde. Billy kon een andere deelnemer die stilstond op de baan niet meer ontwijken. Bij deze crash verloor Monger beide onderbenen, die operatief geamputeerd werden.

Bekende coureurs doneerden massaal en betuigden hun steun aan de jonge Billy. Max Verstappen, Jenson Button en Lewis Hamilton maakten allen liefst 15.000 Pond. In eerste instantie zette de oprichters van de crowdfunding in op een bedrag van 260.000 Pond. Binnen twee dagen is de teller al ruim voorbij de 600.000 Pond! Het bedrag van 260.000 Pond dat oorspronkelijk de doelstelling was, was alleen al bestemt voor de protheses voor Monger.

Wil je nog doneren dan kan dat via onderstaande link

Crowdfunding Billy Monger

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen