'Max Verstappen en Lewis Hamilton dreamteam in de formule 1'

11 jan. 19:14 Redactie

Anderson: 'Hamilton en Verstappen zijn de snelste coureurs'


Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn de snelste formule 1 coureurs van het veld. Volgens Gary Anderson zouden deze twee coureurs het ultieme duo zijn om in een formule 1 team te hebben.

Anderson heeft een lange formule 1 carrière achter de rug, waarin hij onder andere technisch directeur van Jordan was. Tegenover Autosport geeft hij een onderbouwing voor zijn rijderskeuze.

"Hamilton en Verstappen zijn de twee snelste coureurs van dit moment. Beide bevinden ze zich in een andere fase van hun carrière, maar ze zouden de komende jaren teamgenoten kunnen zijn. Wanneer Lewis de sport verlaat, heeft Max de ideale leeftijd bereikt om te pieken. Als team heb je dan ook het voordeel dat er altijd een jonge coureur overblijft die nog jaren doorgaat."

"Mercedes is een team waar je wordt afgerekend op het winnen van races. Alles minder dan een overwinning geldt als falen. Ze hebben coureurs nodig met de honger naar zeges, maar ook met egoïsme en meedogenloosheid. In dat team is geen plaats voor aardige mannen. Dit klinkt misschien als een scenario voor een tikkende tijdbom, maar men moet niet vergeten dat je een team met de de grootte van Mercedes niet laat leiden door een coureur."

"Ze hebben behoefte aan coureurs die resultaten haalt. De enige voorwaarde voor de coureurs is dat ze respect hebben voor elkaar. Belangrijk is dat ze beseffen dat het gevaar van de concurrentie afkomstig is en niet alleen van de teamgenoot."

Valtteri Bottas rijdt naar alle waarschijnlijkheid in 2017 voor het team van Mercedes. De kans dat we Max Verstappen en Lewis Hamilton daadwerkelijk als teamgenoten in de formule 1 zien is klein. De Brit staat nog tot eind 2018 onder contract bij Mercedes, daar waar de Nederlander een contract tot het einde van 2019 heeft bij Red Bull Racing.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen