Max Verstappen en Ricciardo beste rijdersduo van de F1

17 mrt. 2017 07:30 Redactie

Horner: 'Max Verstappen en Daniel Ricciardo best denkbare team in F1


Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, is zeer content met zijn coureurs. De Australiër Daniel Ricciardo en de Nederlander Max Verstappen vormen wat hem betreft de beste combinatie van het gehele veld.

In een interview met Formula1.com is Horner lovend over zijn rijdersduo: "Ik geloof er echt in dat wij het beste rijdersduo van het veld hebben. Ricciardo reed heel erg sterk vorig jaar en zit op de top van z'n kunnen. Aan de andere kant hebben we met Max Verstappen natuurlijk een supertalent. Max wordt met de dag sterker, dus de dynamiek in het team is ongelooflijk goed."

Ook topontwerper Adrian Newey doet zijn bijdrage aan dit 'fantastische' team, zoals Horner het omschrijft. "Adrian is weer helemaal in z'n element. Hij is bezig met twee projecten, de nieuwe Aston Martin en de RB13. Hij heeft een goed en groot team en het team doet het geweldig. Het is heel mooi om te zien hoe de nieuwe reglementen zijn enthousiasme hebben aangewakkerd", aldus Horner.

Horner hoopt vanzelfsprekend dat zijn team de wereldkampioen bij de coureurs zal leveren. Wat Horner wel vreemd vindt, is dat er geen verdedigende kampioen is. Wereldkampioen Nico Rosberg ging aan het einde van vorig seizoen met pensioen. 

"Het is erg jammer dat er geen verdedigende kampioen is dit jaar en het is ook vrij ongebruikelijk voor zo'n jong iemand. Maar we moeten het natuurlijk respecteren. We hebben veel kampioenen die dit jaar zullen aantreden, maar ik hoop natuurlijk dat één van onze mannen de kampioen wordt", besluit Horner.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen