Max Verstappen erg blij met vierde startpositie

27 mei 2017 15:26 Redactie

Max Verstappen haalt maximale uit de Red Bull


Na afloop van de kwalificatie was Max Verstappen uitermate tevreden met zijn vierde positie. Het is de beste startpositie voor de Nederlander dit seizoen.

Voor het eerst dit seizoen stond er een Red Bull op de tweede startrij, tot volle tevredenheid van Max Verstappen. De Nederlander was een halve seconde sneller dan teamgenoot Daniel Ricciardo.

"Je moet gewoon realistisch zijn dat de Ferrari's het snelste zijn en daarna Mercedes. Dit was een prima kwalificatie voor ons," liet Max aan Ziggo Sport weten.

Opvallend was dat Lewis Hamilton niet verder kwam dan de veertiende tijd tijdens de kwalificatie. Vertrouwen in je auto hebben is volgens Verstappen het sleutelwoord, die zelf genoeg had aan één run in Q1.

"In Q1 moet je gewoon makkelijk doorgaan als je uit de muur blijft. Het was voor Lewis al het hele weekend lastig. Als je jezelf niet lekker voelt op dit weekend dan is dat niet fijn."

Inhalen is morgen erg lastig tijdens de race, waardoor de start erg belangrijk is. Heeft Max nog een plan?

"Ik probeer een goede start te maken en dan zien we het wel. Je moet uit de problemen blijven. De auto's voor ons zijn redelijk snel, dat ga je niet zo maar inhalen. Daarnaast zijn de auto's weer breder geworden, het wordt allemaal lastiger. We moeten een cleane start hebben en dan de race uitrijden."

Het beste resultaat van de Nederlander in 2017 is een derde plaats tijdens de GP van China. Vanaf een vierde positie lonkt het podium voor de Nederlander.

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen