Max Verstappen: 'Focussen op een betere afstelling'

28 mrt. 2017 11:40 Redactie

Max Verstappen had op iets meer gehoopt voor aanvang van het seizoen


Max Verstappen blikte in Ziggo Peptalk nog terug op de Grand Prix van Australië. De Nederlander had tijdens de wintertests al door dat het een lastige race zou worden.

"Het was redelijk OK. Natuurlijk hadden we op meer gehoopt voordat we naar Australië gingen. Tijdens de kwalificatie werd al duidelijk dat er niet meer inzat dan een vijfde plaats en dat was tijdens de race zo."

De Nederlander kent echter geen frustratie nu zijn RB13 nog geen winnende bolide is.

"Niet echt. Je kan er toch niets aan veranderen op dit moment. Na de wintertest merkte ik al dat de auto nog niet perfect is. Dan is het beter om je te focussen om de auto zo goed mogelijk af te stellen."

De nieuwe auto's waren tijdens de race een kleine 3 seconden per ronde sneller, waarbij in sommige bochten de snelheden 20 kilometer per uur hoger lager dan een jaar eerder. Desondanks stapten de coureurs toch fris uit de auto. Zo ook Max, zelfs fitter was dan vorig seizoen.

"Gelukkig was ik niet moe, dat betekent dat we goed hebben getraind deze winter. Ik voelde me een stuk beter dan vorig jaar. De auto's hebben meer grip en zijn stabieler in de snelle bochten en dat helpt. Als je met een auto steeds aan het vechten bent in de snelle bochten dan helpt dat ook niet mee."

Foto: Robert Cianflone/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen